05-10-07

Chemosessie 7.

Gisteren (4/10) heeft Lizy dus weer een chemosessie gehad, het is intussen al de 7de keer geworden. Om 8u 's morgens moest ze in de kliniek in Hasselt zijn, en heeft ze eerst een bloedonderzoek ondergaan. Daaruit bleek dat ze weer bloedarmoedig was en dus heeft ze eerst 2 zakjes bloed bijgekregen.
Aangezien dat 1 zakje bloed zo'n 3u nodig heeft om in te druppelen, was het dus namiddag eer ze konden beginnen met de chemo. Ze krijgt nu ook een andere soort van chemotherapie, de samenstelling van de medicatie is veranderd. Ze heeft tot nu toe slechts weinig haaruitval gehad, maar de dokter heeft haar gezegd dat deze chemosamenstelling wel haarverlies zal veroorzaken.

Toen ik haar gisterenavond aan de telefoon had klonk haar stem erg zwakjes, dat zal te maken hebben met die bloedarmoede denk ik, en ook door het feit dat het weer een erg lange dag was in de kliniek. Een lichtpunt is dat haar operatiewonde goed geneest, en dat ze daar nu veel minder pijn heeft. Maar haar rechterarm en -hand blijven nog koppig gezwollen en pijnlijk, ik hoop van harte dat de nieuwe chemo daar vlug verandering in zal brengen. De datum van de volgende sessie ken ik nog niet, maar vanals ik het weet zal ik het posten op haar blogs.

De lijdensweg van Lisetje is dus nog niet voorbij, maar we blijven duimen voor haar en haar veel sterkte toewensen bij de behandeling en haar verdere genezing. De reacties die ze krijgt van haar blogvrienden doen haar trouwens heel veel deugd, want indien ze zelf niet kan gaan kijken op haar blogs, telefoneer ik jullie reacties aan haar door, en daar fleurt ze echt van op.

Dus bedank ik jullie allemaal in haar naam voor jullie steunende en sympathieke reacties, het geeft haar moed om verder te strijden tegen haar ziekte, en ze heeft me ook bevestigd dat ze terug op haar blogs te zien zal zijn vanals het enigszins terug mogelijk is.

Nog veel sterkte Lisetje, we staan allemaal als 1 blok achter jou, en dat zal zo blijven ook!

Nog vele groetjes van Rudy F. aka Falcon54

10:40 Gepost door Lisa in Borstkanker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: chemo, bloedarmoede, transfusie, kanker |  Facebook |

Commentaren

Hou je haaks lieve Lisette! Veel sterkte, en een dikke knuffel xx

Gepost door: Jientje | 05-10-07

Hallo Lizy Hopelijk slaat deze nieuwe chemokuur goed aan.
Als ze er zelf van beter wordt,is de rest bijzaak.
haar groeit terug.
bedankt Rudy om ons op de hoogte te houden.
Dat Lizy nu maar aan haarzelf denk,wij zullen wel regelmatig hier eens binnen wippen.
Heef haar in mijn plaats een dikke knuffel
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 05-10-07

veel sterkte
groetjes

Gepost door: irma | 06-10-07

xxx Dikke dikke knuffel!!!!!

Gepost door: nana | 08-10-07

De commentaren zijn gesloten.