08-08-06

Sint-Truiden : Het Provinciaal Domein Nieuwenhoven in Melveren

 

Het Provinciaal Domein Nieuwenhoven is een prachtig parkbos met bewegwijzerde wandelpaden en visvijver.  Het Domein Nieuwenhoven is het grootste openbaar bos in Zuid-Limburg (160 ha).  Het is te bereiken door vanaf de expresweg Hasselt - Sint-Truiden de afslag ‘Kortenbos’ te nemen en dan de oude weg naar Sint-Truiden te volgen tot aan de afslag Nieuwenhoven. 

Na een ontspannen wandeling of een dagje vissen nodigt het cafetaria 't Kelshof uit om te genieten van lekker ijs, warme wafels, pannenkoeken, koude of warme gerechten ...

Terwijl de ouders genieten op het terrras kunnen de kleintjes zich uitleven in de aangrenzende speeltuin.

 

 

Wij waren er vooral naartoe gegaan om een dagje te vissen.  Arnold, Patrick, Katrien en André hebben er gevist.  Zelfs onze kleine kapoen had een vislijn bij.  Het was zijn eerste keer, en hij deed het goed (met de nodige hulp van tante Odette). 

 

 

 

Tante Odette en ikke hebben heel wat gepraat en we zijn met Arne ook nog naar de speeltuin geweest.  Het is een mooie speeltuin voor kleinere kinderen.  Van het heerlijke ijs hebben we natuurlijk ook geproefd!!!  Wat was dat lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Jammer dat het tegen half vijf begon te regenen.  Eerst een paar druppen maar efkes erna was het precies of ze het met bakken uit de hemel gooiden!! Goed dat een visparaplu groot genoeg is om met paar mensen er onder te zitten.  Ondertussen het regende viste Arnold verder er lustig op los.  Toen we onze lijnen oprolden was hij de winnaar van de dag met 40 stuks!

 

 

Commentaren

Hallo Lisa ! T'is aangenam de stadt achter zich te laten..
Er worden in België veel dingen te bezoeken
Goede namiddag
Vriendelijk,

Gepost door: marc | 10-08-06

:-) 't ziet er wel ne kapoen uit hé :-)
maar 't was een gezellige dag dat zie je
nog een fijne avond verder Lisa
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-08-06

surf met dank eens naar mijn site over nieuwenhoven

Gepost door: guy | 02-08-07

De commentaren zijn gesloten.