24-05-08

Vaarwel Lizyke en tot weerziens...

Rouwkaartje Lizy

Het is een zeer mooie afscheidsplechtigheid geworden verleden donderdagvoormiddag. Ondanks dat het een werkdag was, was de kerk bijna helemaal vol met familie, vrienden en kennissen. Na de mis werd de urne begraven op het plaatselijk kerkhof. Mijn echtgenote en ik waren ook aanwezig en het is voor ons een troost dat we van zo dichtbij afscheid hebben kunnen nemen van onze dierbare vriendin.

De hele familie van Lizy houdt er aan om iedereen te bedanken voor de vele woorden van troost en medeleven die ze mochten ontvangen, of het nu gesproken of geschreven was, of via haar blogs of het online rouwregister. Deze troostende woorden zal hen zeker helpen het grote verdriet te verwerken wat hen nu overkomen is.

Vanaf nu zullen haar 3 blogs inactief worden en zal er dus niets meer op gepost worden. Noch Lizy's familie, noch ikzelf zullen de sluiting van haar blogs aanvragen, integendeel zelfs. Ik weet niet wat Skynet doet met blogs die lange tijd inactief zijn, maar ik durf te hopen dat ze haar 3 blogs open zullen houden. Haar blogs waren een passie voor haar en ze heeft er veel werk en energie ingestopt, en op die manier blijft Lisetje wat dichter bij ons, als we haar blogs kunnen blijven bezoeken.
Om practische redenen herhaal ik nog even de URL van haar online rouwregister:
http://gedenk.be/registers/0004/pagina.php

De tijd van afscheid nemen is nu gekomen, het zal stil worden op Lizy's blogs...veel te stil. We zullen haar vele mopjes missen, en haar interessante beschrijvingen over Polen en over ons landje.
Lisetje, nog dit: je hebt een onuitwisbaar spoor nagelaten in de harten van iedereen die jou gekend heeft, en dat spoor is zo diep dat je altijd in onze gedachten voort zal leven zodat je nooit echt zal gestorven zijn.
Geniet van je welverdiende eeuwige rust waar geen plaats is voor pijn of verdriet Lizyke, en bescherm al je dierbaren van daarboven.

Ik wil ook iedereen danken voor de blijken van waardering die ik mocht ontvangen voor het posten van de verslagjes over Lizy's toestand, ik heb dat gedaan op haar vraag en ik ben daar met heel veel plezier op ingegaan.

Het ga jullie allemaal goed.
Veel groeten van
Rudy Fauconnier

19:07 Gepost door Lisa in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-08

Lizy's begrafenisplechtigheid.

Sunrays

De familie van Lisette wil iedereen nog op de hoogte stellen van het volgende:

De begrafenisplechtigheid zal doorgaan op donderdag 22 mei 2008 om 10u30 in de parochiekerk Sint- Martinus te Herk-de-Stad, waarna de begraving van de urne zal plaatsvinden op het plaatselijk kerkhof.
Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk is er vanaf 10u.

Een gebedswake wordt gehouden in voornoemde kerk op woensdag 21 mei om 19u waarna gelegenheid tot groeten van de urne in het funerarium Matterne, Diestsesteenweg, 82 te Herk-de-Stad.

De talrijke reacties op zowel Lizy's blogs als in het rouwregister zijn een grote troost voor haar familie, hieruit blijkt nog maar eens hoeveel vrienden ze had en wat een goed mens ze was.
Je hebt een plaatsje in vele harten gekregen Lisetje, en je zal nooit vergeten worden. Je bent dan wel veel te vroeg fysiek van ons heengegaan, maar diep in ons zal je voor altijd blijven leven.

Rudy F.

13:06 Gepost door Lisa in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-08

Lizy is niet meer onder ons.

Lisette

Ik heb zopas telefonisch vernomen dat Lizy deze morgen om 6u overleden is in de kliniek.
Ze heeft de strijd verloren tegen haar slepende ziekte, maar ze heeft lang en moedig gestreden, en ze is optimistisch gebleven tot op het einde.

Hierbij wil ik mijn innigste deelneming overbrengen aan de gehele familie en aan alle naaste verwanten en vrienden, ze heeft een diepe indruk nagelaten op iedereen die haar kende door haar eenvoud, haar vriendelijkheid en haar behulpzaamheid.

Lisetje, je zal fel gemist worden door iedereen die je nader kende, maar we zullen je nooit vergeten, je zal blijven leven in onze gedachten als het goede mens dat je was.
Je bent nu zeker in betere oorden waar er geen lijden en afzien bestaan, en ik ben er ook van overtuigd dat je daar een plaatsje zal reserveren voor iedereen die je tijdens je leven dierbaar was.

Het ga je ginds goed Lisetje, en waak daarboven over ons....

Er werd een online rouwregister geopend op:
http://gedenk.be/registers/0004/pagina.php
U kan daar de laatste groeten doen aan Lizy.

Rudy F. 

14:08 Gepost door Lisa in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-08

Herk-de-Stad : Bloemen- en plantenbeurs

 

20080406 Herk-de-Stad - bloemen en plantenbeurs

21-03-08

Pasen

 

Van harte fijne Paasdagen gewenst!

20070326 Paasversiering04

20070326 Paasversiering05

17:21 Gepost door Lisa in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasen, vrolijk paasfeest, eikes, feest, lisa |  Facebook |

14-11-07

Opheffing recreatieverbod Schulensmeer

Op 14 september ll. werd een verontreiniging van het Schulensmeer met cyanobacteriën vastgesteld.  Deze algen scheiden het toxische mycrocystine af. Omwille van de gezondheidsrisico’s verbonden aan dergelijke overmatige algenbloei werd door dhr. Burgemeesters van Lummen en Herk-de-Stad, op advies van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Afdeling Toezicht Volksgezondheid, beslist met onmiddellijke ingang een recreatieverbod voor het Schulensmeer in te stellen.  Tevens werden speciale maatregelen uitgevaardigd voor de vissers.
In de loop van de maanden september, oktober en november werd de evolutie van de concentratie aan cyanobacteriën in het water van het Schulensmeer op regelmatige basis gecontroleerd.  Hiertoe werden telkens op 3 verschillende locaties in het meer waterstalen genomen.
Als veiligheidsnorm werd de door de Wereld Gezondheids Organisatie aanvaarde maximum concentratie van 20 ug/l microcystine gehanteerd.
De analyses van de staalname van 29 oktober 2007 gaven voor de 3 genomen stalen een concentratie aan van minder dan 10 ug/l.
De recentste analyseresultaten liggen beneden deze norm.
 Hierdoor is de kwaliteit van het water in het Schulensmeer terug conform de geldende Vlarem 2 kwaliteitsvoorwaarden voor zwemwater en is recreatie terug mogelijk zonder risico op negatieve gezondheidsaspecten voor de recreanten.
In de loop van de volgende maanden zal er overleg plaatsvinden met de betrokken administraties om de eventuele bloei van cyanobacteriën in de toekomst op te volgen.
Tevens zal worden gezocht naar definitieve oplossingen voor het probleem.
Ondertussen kan men weer veilig surfen, roeien, kayakken, vissen, enz… op het Schulensmeer.
Omdat echter niets bekend is over de accumulatie van microcystine in vissen, raadt de Afdeling Toezicht Volksgezondheid wel aan om in het Schulensmeer gevangen vis niet op te eten.

Bron: Gemeentelijke informatie Herk-de-Stad

03-11-07

Herk-de-Stad : St Maartenfeest 2007

St%20maarten%20flyer%20bis

06-08-07

Aanvullend verslagje

De laatste dagen heeft Lizy veel pijn en last in haar rechterarm en –hand, die zijn beiden fel gezwollen nu en maken typen zo goed als onmogelijk voor haar. Daardoor zal ze enige tijd niet kunnen posten op haar blogjes, maar ze heeft er goede moed in en vanals die zwelling vermindert zal ze terug paraat zijn heeft ze me beloofd.

Wat intussen wel verbeterd is, is dat die grote vermoeidheid veel minder is nu, de bloedtransfusie die ze verleden keer gekregen heeft, heeft haar zeker en vast goed gedaan, ze voelt zich veel minder zwakjes nu.
De volgende chemosessie is voorzien voor aanstaande donderdag 09/08, het is intussen al haar 4de sessie. Dank zij de catheter is dat nu wel een minder pijnlijke zaak geworden dan voorheen.

Lizyke, ik denk dat ik mag spreken voor al je blogvrienden als ik zeg dat we jou nog heel veel sterkte toewensen, nog heel veel strijdlust ook, en we hopen met z’n allen dat we je vlug mogen terugzien op je blogjes, want het is hier stillekes zonder jouw grapjes en verslagjes.

Nog heel veel groeten aan iedereen en speciaal aan Lizy vanwege Rudy F. aka Falcon54.

30-07-07

Hier ben ik weer

Hier ben ik weer...  Morgen is het alweer een week geleden dat de port-o-cath geplaatst werd.  De pijn in mijn linkerarm is helemaal verdwenen maar ik sukkel wel nog met de rechterarm...  Door de ontsteking van de lymphevaten heb ik last van een dikke arm.  De ene dag is dat zonder pijn, de andere dag kan ik hem nauwelijks gebruiken.  Vandaag gaat het dus naar omstandigheden goed met me! Donderdagvoormiddag ga ik terug voor chemo.  Nu maar hopen dat de p.o.c. goed zijn werk zal doen!Natuurlijk mag ik niet vergeten Rudy te bedanken!!!!  Van harte bedankt Valkje dat je een verslagje geplaatst hebt op mijn blogjes want zelf kon ik het niet!!  In moeilijke tijden weet je wie je vrienden zijn!  Ook de vele reacties, mailkes en kaartjes die ik mocht ontvangen deden/doen me goed!!!!  Echt, te zien hoeveel mensen met me begaan zijn... ik had het nooit verwacht.

26-07-07

 Verslag

Aangezien Lizy het op dit moment moeilijk heeft om te typen breng ik nu een verslagje over haar toestand.Eergisteren 24/07 heeft men bij haar een katheter ingeplant (soms ook port-o-cath genoemd), dit werd aangebracht ter hoogte van haar linker sleutelbeen, waardoor ze nu pijn heeft aan de linkerkant en ook moeite heeft om haar linkerarm te gebruiken. Zo’n katheter heeft het voordeel dat men in het vervolg veel makkelijker bloed zal kunnen trekken of medicatie zal kunnen toedienen, men hoeft immers niet meer in de huid te prikken. De plaatsing van de catheter is wel een chirurgische ingreep en ze werd uitgevoerd onder totale verdoving. Ze heeft bij het ontwaken gelukkig geen misselijkheid of andere bijwerkingen gehad als gevolg van deze verdoving.Gisteren had ze wel erge pijn aan haar linkerkant, vooral de arm kon ze niet bewegen door die pijn. Vandaag is de pijn iets minder, maar de arm gebruiken om bv. te typen gaat nog niet.De volgende chemosessie is voorzien op 02/08, het is intussen al de 3de sessie en zal dus gebeuren via deze catheter.

Beste Lizy, al je blogvrienden en ikzelf wensen je nog heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen, weet dat iedereen je steunt en achter je staat…je bent zeker niet alleen in je strijd, al je vrienden en gans je familie steunen je en duimen voor jou!Ik hoop dat je vlug weer terug zal kunnen posten op je blogs, want hoe meer jij dat kan hoe beter het met je gaat he ;-)

Dus tot binnenkort op je blogs en hou je taai Lizyke….

Nog vele groeten van Rudy F. aka Falcon54.

11-07-07

Vloot als bezoekerscentrum Schulensbroek

20060506 Schulens meer08

De nieuwe leiding van de Opdrachthoudende Vereniging Schulensmeer wil het natuureducatieve centrum ‘t Vloot aan het meer uitbouwen tot een volwaardig bezoekerscentrum.

“Zo zal het als smaakmaker wandelaars en fietsers tot een verkenning van het gebied uitnodigen,” zegt de nieuwe voorzitter Jos Boesmans.

Het Schulensbroek met daarin het Schulensmeer maakt deel uit van de Demervallei. Die is door Europa omwille van haar vogelrijkdom erkend als 23ste Europese vogelrichtlijngebied. Voor de natuurliefhebbers werd in 2000 de nieuwe infrastructuur ‘t Vloot aan het meer gebouwd.

Op de verdieping kan je een tentoonstelling over de archeologische vondsten in het gebied bezoeken, samen met een educatief luik over de plaatselijke fauna en flora. Het gebouw biedt ook onderdak aan een cafetaria en aan het kantoor van Toerisme Midden-Limburg.

Volgens OSM-voorzitter Jos Boesmans moet ‘t Vloot veel meer mogelijkheden bieden: “Wij willen er een volwaardig bezoekerscentrum van maken, bijvoorbeeld zoals de functie van de Watersnip in Koersel voor de vallei van de Zwarte Beek. Ons voornemen sluit perfect aan op de plannen van het Regionaal Landschap Haspengouw om in het Schulensbroek wandelingen aan te leggen. Aan het natuureducatief centrum ‘t Vloot in Lummen zullen vier wandelingen vertrekken. Aan de kerk van Schulen komt het vertrekpunt voor nog eens drie tochten."


Bron: www.hbvl.be

Bedankt!

Eerst en vooral hartelijk dank voor alle lieve en mooie reacties die ik kreeg ! Zowel via mail als via sms of andere kanalene....  Om iedereen persoonlijk te bedanken zijn het er wat veel... maar het heeft me echt deugd gedaan!Maandag om 9u10 was ik samen met Katrien in Salvator.  Eerst inschrijven en dan naar nucleaire afdeling om mijn spuitje te halen voor de botscan.  Daar begonnen de problemen al met de aders... De verpleger kon niet direct een geschikte ader vinden en heeft toen in de bovenarm geprikt... Daarna naar 3de verdiep voor echo en RX, ik denk dat ze van alles wat maar mogelijk is een RX of echo gemaakt hebben! Rond 12u30 moesten we bij de oncoloog zijn.  Hij heeft me nogmaals uitgelegd dat we hard zullen gaan werken om alles terug in orde te krijgen en dat het ons ook zal lukken! Duimen dus dat het waar is wat dr. Janssens zegde!!!!Dan naar daghostpitaal op 3de  verdieping om bloed te laten trekken en voor de chemo.  Dat bloedprikken is een ander paar mouwen!  Eerst de verpleegster en daarna heeft het diensthoofd geprobeerd en na een half uur zoeken en friemelen had hij toch een paar buisjes bloed die konden onderzocht worden..  De chemo laten indruppelen dat ging goed op voorwaarde dat ik mijn arm muisstil hield... Om 16u40 was ik van alles af!  Terwijl de chemo indruppelde kreeg ik nog wat te drinken aangeboden en heeft de verpleegster me ook van die koude handschoenen gegeven om mijn nagels te beschermen tegen broos worden of uitvallen.  Ook kreeg ik nog een toiletzakje met nagelversteviger, uiercreme, tandpasta en tandenborstel...De misselijkheid is achterwege gebleven... en daar ben ik niet rouwig om... Ik durf zelfs te zeggen dat het redelijk goed met me gaat!!! Hopelijk is dat volgende week ook zo want maandag moet ik weer terug...

08-07-07

Ter info...

Vrijdagnamiddag ben ik naar oncoloog geweest in Salvator te Hasselt.  De gesprekken gingen nogal snel...  De dokter heeft borst nog eens onderzocht en besloot dadelijk dat we heel snel zouden moeten werken en zeker geen tijd mogen verliezen.  Het gezwel zit diep zegde hij.. en we zullen hard moeten werken om alles terug in orde te krijgen.  Maar we gaan ervoor!Maandagmorgen om 9u00 word ik in Salvator verwacht waar men nog gaat RX nemen van de longen, lever, buik en een volledige botscan...  alles terug opnieuw wat nog maar paar maanden geleden onderzocht is en waar men nergens iets abnormaals vond!Om 13u30 word ik in daghospitaal verwacht voor 1e chemo.  Hoe dat zal verlopen is nog een vraagteken... word ik ziek? Misselijk? Of niks van dat alles... we zullen het moeten afwachten!Op ogenblikken dat ik geen nieuws kan brengen zal Rudy aka Falcon54 hier een verslagje uitbrengen met de evolutie van mijn toestand. 

 

17:03 Gepost door Lisa in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chemo, rudy, falcon54, verslag, oncoloog |  Facebook |

14-06-07

Herk-de-Stad : 24 juni 2007 4de Shetlandponydag

Shetlandponydag01

Shetlandponydag02

05-06-07

Herk-de-stad : sfeerbeelden van Dag van Park 2007

20070603 Dag van het Park03

20070603 Dag van het Park11

20070603 Dag van het Park18

20070603 Dag van het Park20

20070603 Dag van het Park23

20070603 Dag van het Park24

20070603 Dag van het Park26

20070603 Dag van het Park27

20070603 Dag van het Park30

20070603 Dag van het Park40

29-05-07

Herk-de-Stad: Kermis

20070528 Herk kermis sfeerbeelden01

20070528 Herk kermis sfeerbeelden02
 

20070528 Herk kermis sfeerbeelden03

 

20070528 Herk kermis sfeerbeelden04

 

20070528 Herk kermis sfeerbeelden05

17:00 Gepost door Lisa in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kermis, herk-de-stad, arne |  Facebook |

28-05-07

 Herk-de-Stad : Kermisconcert op botsauto's

Naar  jarenlange traditie opende het harmonieorkest Sint-Martinus de kermis met een gratis concert op de botsauto’s.  De weergoden waren ons gunstig gezind en dus was er heel wat volk komen opdagen.

Het werd een stevig concert onder deskundige leiding van dirigent Maurice Vanmechelen.

20070526 Kermisconcert09
 
20070526 Kermisconcert10
 
20070526 Kermisconcert11

 

20070526 Kermisconcert16

 

 

20070526 Kermisconcert18

 

Na het concert trakteerde de schepen van feestelijkheden de leden van de harmonie op een drankje in de Herkse Jeugdlokalen waar de jeugd van de harmonie een bar open houdt tijdens de kermisdagen.  De opbrengst wordt in september gebruikt om mee in de onkosten te delen voor de jeugd die meedoet aan de jaarlijkse Play-in van Vlamo.

 

20070526 Kermisconcert20

 

20070526 Kermisconcert21

25-05-07

Herk-de-Stad : Dag van het Park

20070603 Dag van het Park01
20070603 Dag van het Park02

21-04-07

Herk-de-Stad : Huldiging aan het monument op de Markt

20070421 Hulde aan monument02

 

De Nationale Vereniging der Invaliden van het leger (N.V.I.L.) is een aloude vereniging, maar tevens wettelijk, officieel en met een nationaal karakter.

In 1995 verleende Z.M. Koning Albert II Zijn Hoge Bescherming aan onze vereniging.

 

Vandaag was er de “Jaarlijkse provinciale Statutaire vergadering en ledenfeest” voor de provincie Limburg.  Het jaarlijkse feest begint steevast met een hulde aan het monument op de Markt te Herk-de-Stad.  Het 'Te Velde' werd gespeeld door Erika Kumpen.   

Onze burgemeester en schepenen waren aanwezig bij deze plechtigheid.  Na de hulde werd er een receptie aangeboden op Makrt 19 en daarna ging het gezelschap naar Salons Rothschild voor het jaarlijkse diner. 

 

20070421 Hulde aan monument03

 

20070421 Hulde aan monument06

20070421 Hulde aan monument07

20070421 Hulde aan monument08

20070421 Hulde aan monument10

20070421 Hulde aan monument11

 

17-04-07

Herk-de-Stad : Koor Laetare Musica concert op 20 april

uitnodiging Kleuren Laetare Musica

12-04-07

Herk-de-Stad : bloesems 2007

20070411 Bloesems in Herk02

 

20070411 Bloesems in Herk01

20070411 Bloesems in Herk03

20070411 Bloesems in Herk04

Vandaag een toerke gaan maken door de plantages en de boomgaarden hier in Herk-de-Stad.  De perelaren laten hun van hun beste kant zien.  Zowel hoogstam als plantages staan mooi in bloei.  Voor mij kan er niks tegen een hoogstam op... vind ik gewoonweg parchtig!

 

De appelbomen daar is het nog wat vroeg voor.  Ik denk dat we nog een dag of 3 moeten wachten voordat de appelbomen mooi in bloem staan.  Je ziet overal de roze knopjes, maar van de bloemetjes is nog niks te zien.

 

20070411 Bloesems in Herk05

20070411 Bloesems in Herk06 

20070411 Bloesems in Herk08

20070411 Bloesems in Herk09

20070411 Bloesems in Herk10

20070411 Bloesems in Herk12

 

 

20070411 Bloesems in Herk13

 

10-04-07

Herk-de-Stad : Concert-Oh! door harmonieorkest Sint-Martinus

20070414 Concert-Oh!

 

 

01-04-07

Herk-de-Stad : Bloemen- en plantenbeurs, enkele sfeerbeelden

20070401 Bloemen- en plantenbeurs11

20070401 Bloemen- en plantenbeurs05

20070401 Bloemen- en plantenbeurs13

20070401 Bloemen- en plantenbeurs15

20070401 Bloemen- en plantenbeurs19

29-03-07

Herk-de-Stad : Bloemen- en plantenbeurs

1175161418NScannen0001

20-02-07

Herk-de-Stad : Landenconcert door jeugdkoor In Dulci Jubilo

20070220 concert jeugdkoor

18-02-07

Zon komt op

Vrijdagmorgen (16/02/07) prachtige zonsopkomst!

Deze foto is genomen in Keernestraat
te Herk-de-Stad

20070216 Zon komt op in Keernestraat01

 

12-02-07

Ook dit is ons landje: harmonie St Martinus in rouw

20030105 Nieuwjaarsconcert 08

19990605 Voorzitter Frans is 70 jaar05

 

20060624 Harmonie bbq03

 

 

20050529 Olmenhof Dag van het park10

 

Op 4 februari overleed Frans Gemis onze voorzitter van het harmonieorkest Sint-Martinus.  Frans was reeds 25 jaar voorzitter, wat hij op een voortreffelijke wijze gedaan heeft.  Iedereen kon altijd op zijn hulp rekenen.  Dit was niet enkel bij het harmonieorkest, hij was ook ondervoorzitter van de plaatselijke wielerclub “De Sportvrienden.”  Donderdag 8 februari was de begrafenis.

Wij allen zullen Frans heel hard missen in het Herkse verenigingsleven!!

 

28-01-07

Schulensmeer

Paar dagen geleden waren we nog aan het Schulensmeer, waar nu honderden, duizenden eenden en ganzen overwinteren op het meer en in de omliggende weiden.

Dagelijks zien we hier bij ons in Keernestraat eenden en ganzen overvliegen. Soms in stilte maar soms met veel gekwaak.  Is mooi als je hen in formatie ziet vliegen. 

 

20070125 Schulensmeer01

 

20070125 Schulensmeer021

 

20070125 Schulensmeer04
 
20070125 Schulensmeer05

20070125 Schulensmeer06

27-12-06

Herk-de-Stad: Nieuwjaars-Aperitief-Concert door harmonie St Martinus

 
 
Scannen0001

 

09-12-06

Herk-de-Stad : stormschade aan kerststal

Gisterennamiddag even voor 16u is de kerstboom aan de Sint-Martinuskerk omgewaaid.  Door de hevige wind gooide de meer dan 10m hoge boom ook de kerststal omver.  In de stal waren de beelden al geplaatst.  De kerststal is nog maar enkele jaren geleden door de stad aangekocht.  Tot dan had de KWB altijd voor de kerstversiering aan de kerk gezorgd.
Toen ik voormiddag in WW was waren de mannen van de gemeente druk doende om de ravage op te ruimen.  Ganse voormiddag hebben ze er aan gewerkt.

Deze foto’’s heb ik voormiddag genomen.

20061209 Stormschade in Herk01

20061209 Stormschade in Herk02

20061209 Stormschade in Herk03